Kan få 100.000 kroner og business-veiledning fra Petter Stordalen

Petter Stordalen - Foto: Finansavisen
Petter Stordalen – Foto: Finansavisen

Soil Steam utvikler en maskin som bruker damp til å fjerne 98 prosent av ugress, sopp og nematoder i jorda. Maskinen beskrives som den eneste i verden som klarer å dypdampe jord, og kan potensielt ha enorm effekt på matproduksjon verden over.

Bak Soil Steam står fem gründere med variert bakgrunn i mekanikk, ingeniørfag, økonomi, og ikke minst 60 års samlet erfaring med grønnsaksproduksjon.

Den nasjonale vinner-ideen måtte være skalerbar, økonomisk bærekraftig og adressere EATs hovedutfordring: hvordan fø ni milliarder mennesker på en bærekraftig og sunn måte.

Nå som Soil Steam har vunnet den nasjonale finalen i Local EAT Award 2017, er gründerne klare for den store finalen under EAT Stockholm Food Forum 12.-13.juni. Der kan de stikke av med seieren, 100.000 kroner og business-veiledning fra Petter Stordalen.

– Ingen er best på alt, og at gründerne i Soil Steam allerede har knekket koden med sammensetning av folk med ulik kunnskap, lover ekstremt bra. Produktet deres, som er et alternativ til miljø- og helseskadelig sprøytemiddelbruk, kan revolusjonere jordbruk verden over og fylle et vakuum i markedet. Det kan også bidra til å sikre bærekraftig matproduksjon etter hvert som resistensen til eksisterende produkter øker. Et stort ja til jorddampede jordbær! sier jurymedlem i Local EAT Award, Petter Stordalen.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO, Företagarna og EAT Initiative. Local EAT Award jakter på Skandinavias mat-gründere og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Den nasjonale juryen i Norge består av Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels, Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og Fabrice DeClerck, Science Director i E