Vi er ekstremt stolte av at Næringslivsforeningen valgte oss

Stort og innovativt hjerte for byen i førjulsstria

Nysnø på bakken, over 200 påmeldte og supert program sto på menyen på årets hyggeligste morgensamling i SNF; julefrokosten!

Tekst: Henrik Sandvik
Bilder: Espen Ringdal Andersen/Byavisa og Henrik Sandvik

Rammene kunne ikke vært bedre for årets siste SNF-arrangement. Vi har stått for vel 30 små og store samlinger i 2017, og det siste er også et av de hyggeligste.
Julefrokosten fant sted på Torp Konferansesenter, og godt over 200 SNF-ere var påmeldt.
Noen frafall blir det alltid, men vi er stolte over at så mange prioriterer vårt arrangement midt i en skikkelig hektisk førjulsperiode 🙂

Etter mye mingling og enda større matglede, åpnet Marit det hele med en kort «siden sist i SNF»-oppdatering før Henrik orienterte om Tenk stort.
Det skjer mye i og rundt prosjektet nå! Mange aktiviteter og også en del spørsmål om prosjektets videre fremtid.
Kommunen er ikke i mål med budsjettplanleggingen, men vi håper og tror på positivt utfall og går nå i gang med å få næringslivet til å fortsette å tenke stort!

Dagens vertskap var PwC. Det har blitt en førjulstradisjon på denne samlingen, og vi må bare gjenta dette; takk for superbra frokost og bidrag til flott arrangement.
Partner Morten Ness ga forsamlingen som vanlig en oppdatering om «rikets tilstand» – hvordan står det egentlig til med næringslivet i Sandefjord?
På noen områder er bildet nokså mørkt – som for eksempel at stadig færre er i arbeid og at private bedrifter dessverre ikke står for størstedelen av verdiskapingen!
Men det finnes lyspunkter, blant annet om andelen vekstbedrifter. Bra!

Innlegg nummer to kom fra PwC-medarbeider Christian Skjølberg, som ga oss et blikk inn i fremtiden med sin introduksjon til Robotics, eller Robotbasert Prosess Automasjon.
Litt science fiction og skummelt er det unektelig, men Christian ga konkrete eksempler og tok nok bort noe av frykten.
Dette handler ikke om Terminator-inspirerte roboter, men hvordan virksomheter kan bruke RPA som et verktøy for effektivisering.
Presentasjonene til Morten og Christian laster du ned ved å klikke HER.

Etter benstrekk, ”hei hei” og påfyll i kopper og fat, åpnet bolk 2 med paneldebatt. Morten Ness ledet det hele mens Anders Sperre (Næringsutvalget i kommunen), Petter Tangen (SPN), Marit S. Gogstad (SNF) og Henrik Lervold (PwC) så nærmere på innovasjon.
Til slutt var det klart for selve høydepunktet; Hjerte for byen 2017. Denne prisen deler vi ut sammen med PwC og Byavisa, og Jarle Eikenes Hansen fra førstnevnte styrte utdelingen.
Årets tema var nettopp innovasjon, og gjennom høsten har følgende åtte knallgode kandidater blitt plukket ut og presentert; 

Komplett, Infostation, Calora Subsea, Hangarveien 21, Jotun, Andebu Mekanikk, Soil Steam International og Vestfold Audio. Vinneren ble Soil Steam International AS, og vi gratulerer!!

Med det gjenstår bare å takke for SNF-året 2017. Pluss én ting; husk Hjem til jul på Rukla bittelille julaften!!

God jul hilsen Mona, Marit og Henrik 🙂

Tilbake